Specialsträckor

För Er som vill uppleva det absolut yttersta av kvalite i fisket efter ammarnäsöring kan Kraddsele erbjuda 2 st kvoterade specialsträckor just för detta fiske. Givetvis finns det även grov harr på dessa sträckor (särskilt Övreforsen) men har man en gång fått uppleva hur en nystigen vild ammarnäsöring tar flugan i ett aggressivt hugg och sedan se hur förvånansvärt snabbt spolen blir tömd på lina då kan det vara svårt att engagera sig i en kilosharr som vakar inom bekvämt kastavstånd när öringfokuset slagit till.

Järnforsen och Övreforsen är våra kvoterade sträckor.
På dessa sträckor gäller enbart flugfiske samt C&R även på harr. Det säljs tre fiskekort per dygn och sträcka för 700 kr styck.  2400 kr för grupp/familj. Det är en obeskrivlig känsla av lyx att vara 2-3 personer som känner varandra på en av dessa sträckor och veta att man ”äger” ståndplatserna för en kväll.

Sträckorna bokas på https://vindelriverfishing.se.

Järnforssträckan ligger högst upp på Kraddseles del av Vindelälven. Bara att beskåda Järnforsen är i sig en fantastisk naturupplevelse. Järnforsen ligger på nedre delen av specialsträckan (där dom branta klipporna börjar)

Övreforsen ligger nere vid Kraddselebyn. Den är på promenadavstånd från byn. Även denna fors ligger väldigt naturskönt och du störs inte av förbipasserande bilar eller människor.

Harrfisket på denna sträcka brukar vara mycket bra! Eftersom vi under flertalet år har haft No Kill (Järnforssträckan och Övreforsen) på både harr och öring finns det goda chanser att få en riktigt stor harr här. Under senaste åren har harrar i intervallet 2-2.5 kg fångats i Övreforsen.

Efter 14:e sept är specialsträckorna stängda för allt fiske.

Jarnforsstrackan

Järnforssträckan med början av Järnforsen längst till höger i bild och gränsen mot Ammarnäsområdets  nedre mkt `heta` del i vänstra delen av bilden.

Ovreforsen

Övreforsen en välkänd ståndplats för storöring men som även alltid håller mkt grov harr.